............................για τον Τουρισμό και τον ελληνικό πολιτισμό (όσο θα υπάρχει ακόμα) σελίδες της ΕΔΣΤΕ...

Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO

Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO
Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται. Δείτε το νέο πρόσωπο στο βίντεο

RETHINK ATHENS

Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται.  Δείτε το νέο πρόσωπο στο βίντεο

Τον ερχόμενο Απρίλιο αναμένεται η δημοπράτηση του έργου ανάπλασης των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων, ενώ στο τέλος τους 2014 ξεκινούν οι πρώτες εργασίες -ανάθεσης- που πρόκειται να μετατρέψουν το κέντρο της πρωτεύουσας, σε δρόμους μεικτής κυκλοφορίας πεζών, ποδηλάτων, τραμ, ταξί και οχημάτων τροφοδοσίας.
Το φιλόδοξο έργο Rethink Athens επαναφέρει το πράσινο στο κέντρο της Αθήνας φυτεύοντας 800 δέντρα κατά μήκος της ανάπλασης, ενώ δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο συλλογής υδάτων στη Ν.Α. Ευρώπη, εξοικονομώντας ετησίως περί τα 24 εκατ. λίτρα νερού (όσο 10 πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων). Όπως προβλέπει το σχέδιο, ετησίως θα συλλέγονται συνολικά περί τα 14 εκατ. λίτρα βρόχινου νερού, σε ειδικούς ταμιευτήρες, τα οποία και θα εξασφαλίζουν 90 ημέρες αυτονομίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ποτίσματος της περιοχής.
Ταυτόχρονα, οι πολίτες, από αύριο, 19 Φεβρουαρίου έως και τις 10 Μαρτίου 2014, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη Στοά Αρσακείου, όπου φιλοξενείται η Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο», παρουσιάζοντας τις οριστικές μελέτες του έργου, για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.
Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται.  Δείτε το νέο πρόσωπο στο βίντεο
Τα 19 ειδικά διαμορφωμένα καταστήματα της Στοάς Αρσακείου έχουν μετατραπεί σε χώρους έκθεσης, μελέτης και εκδηλώσεων. Μέσα από 42 ειδικά τεύχη, 12 video walls, ενημερωτικά έντυπα, ακριβείς φωτοαπεικονίσεις και αναρτημένα αρχιτεκτονικά σχέδια, η Έκθεση «Rethink Athens: Η Αθήνα στο κέντρο» θα δώσει την ευκαιρία στον επισκέπτη να ξεναγηθεί στο μέλλον της πόλης. Παράλληλα με τις οριστικές μελέτες του Rethink Athens, o επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει αντίστοιχες αναπλάσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις μέσα από την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Αστικού Δημόσιου Χώρου CCCB
Το κέντρο της Αθήνας μεταμορφώνεται.  Δείτε το νέο πρόσωπο στο βίντεο
Στη διάρκεια της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, καθώς και ξεναγήσεις του κοινού από ειδικό επιστημονικό προσωπικό. Παράλληλα, θα λειτουργήσει ένα ανοιχτό εργαστήριο διαλέξεων και συζητήσεων για την πόλη σε τρία από τα καταστήματα της Στοάς. Για το αναλυτικό πρόγραμμα οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Rethink Athens (www.rethinkathens.org), την αντίστοιχη ιστοσελίδα στο Facebook (Facebook.com/RethinkAthens), καθώς και από σχετικές αναρτήσεις στις εισόδους της Έκθεσης.
Κοσμάς Ζακυνθινός