............................για τον Τουρισμό και τον ελληνικό πολιτισμό (όσο θα υπάρχει ακόμα) σελίδες της ΕΔΣΤΕ...

Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO

Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO
Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά Μνημεία UNESCO

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης Τουρισμού



Ο Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης στην παρθενική του εμφάνιση εκτός των συνόρων της Ελλάδος πέτυχε τους στόχους του. Από το δελτίο Tύπου που ανακοινώθηκε μπορούμε να περιμένουμε τα καλύτερα για την πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο .

Η Θεσσαλονίκη πόλος έλξης Τουρισμού θα γίνει η αφετηρία για τη εξέλιξη του Τουρισμού στον ευρύτερο Βορειοελλαδικό χώρο.






Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου

Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ

Εικαστικός συντάκτης

www.karagianniotou-mustikou.com



Δελτίο Τύπου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η για πρώτη φορά συμμετοχή του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Μάρκετινγκ Νομού Θεσσαλονίκης στην διεθνή έκθεση γενικού τουρισμού TUR στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από τις 24 έως 27 Μαρτίου 2011.



Τον Οργανισμό εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κος Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής κος Νίκος Σαπουντζής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών με Tour Operators, Τουριστικούς Πράκτορες και Δημοσιογράφους. Το ενδιαφέρον της Σκανδιναβικής αγοράς υπήρξε έντονο, δεδομένων και των νέων πτήσεων που ξεκινούν στις 14 Απριλίου από το Όσλο και τη Στοκχόλμη για τη Θεσσαλονίκη με τη Ryanair.

Ήδη σε συνάντηση που έγινε με μεγάλο Ταξιδιωτικό Οργανισμό, παρουσιάστηκε πρόγραμμα που αφορά τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές και το οποίο θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι.

Επίσης στις συζητήσεις που διοργανώθηκαν, προβλήθηκαν πέρα από τα city breaks και άλλες μορφές τουρισμού τις οποίες μπορεί η Θεσσαλονίκη ως προορισμός να υποστηρίξει, όπως ο οινικός τουρισμός, ο τουρισμός shopping, ο πολιτιστικός τουρισμός κτλ.

Τέλος, με την παρουσία του Οργανισμού στη Σουηδία, δόθηκε η ευκαιρία στην πόλη μας να εμφανιστεί και πάλι στον τουριστικό χάρτη όλων των χωρών της περιοχής, βοηθούμενη και από το γεγονός ότι το γραφείο του ΕΟΤ στη Στοκχόλμη, με το οποίο διαμορφώθηκε από κοινού ένα σχέδιο προβολής, εξυπηρετεί όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας (Δανία, Νορβηγία & Σουηδία), την Φιλανδία αλλά και τις τρείς χώρες της Βαλτικής (Λετονία, Εσθονία & Λιθουανία).



ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣTIΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΕΓΝΑΤΙΑ 154 – ΠΥΛΗ 1 HELEXPO – 54636 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ: +30 2310 279282 ♦ FAX: +30 2310 279283 ♦ E-MAIL: tto@otenet.gr

www.thessaloniki.travel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου